Sajtófigyelő 

A Közérdekű Hirdetmények portált az É+L Kft. hozta létre azzal a céllal, hogy lehetőséget biztosítson állami és önkormányzati szervek és intézmények, valamint cégek és magánszemélyek számára közérdekű hirdetményeiknek országos médiumban való közzétételére.
2008.06.13.
A pályázás csapdái – Piacésprofit.hu
,,Mind az uniós támogatási pályázatok kiírói, mind a pályázók abban érdekeltek, hogy az összes lehetséges forrás felhasználása a lehető leghatékonyabb legyen. A Deloitte szakértői ugyanakkor felhívták a figyelmet arra, hogy a sikerhez nemcsak egy jó pályázatra, hanem részletes és körültekintő tervezésre is szükség van, hiszen az amúgy megfelelően előkészített pályázat is elbukhat néhány hiba miatt. Továbbá a problémák akár évekkel a támogatási pénzek felhasználása után is jelentkezhetnek…”2008.06.13.
Megjelent a balatoni animátorok foglalkoztatásának támogatását célzó pályázat – Objektívhír.hu
,,Elsőként 2008. február 28-án a rendezvények és a marketing tevékenység támogatására vonatkozó pályázatok kerültek meghirdetésre összesen 1.258 millió Ft keretösszeggel. 2008. júniusában az Önkormányzati Minisztérium további pályázatokat jelentet meg összesen 468 millió Ft keretösszeggel. Ezen pályázati dokumentációk folyamatosan jelennek meg…”

2008.06.13.
Kultúrák az utcámban – Kultúrpart.hu
,,Fotópályázatot hirdetett az Európai Unió Kultúrák az utcámban címmel, a multikulturalizmus témájában. A zsűriben olyan illusztris személyek foglalnak helyet, mint az Életvonat és az Élj és boldogulj! világhírű rendezője, Radu Mihaileanu, a korábban hazánkban is kiállító Charles Fréger vagy Ardó Zsuzsanna…”

2008.06.13.
Pályázati pénzből fejlesztene Kazincbarcika – Origo.hu
,,Az észak-borsodi Kazincbarcika 1,7 milliárd forintos európai uniós támogatásra pályázik, egyebek mellett erről és az integrált városfejlesztési stratégiáról is döntött pénteken a rendkívüli képviselőtestületi ülésén a város önkormányzata. Szitka Péter, a település szocialista polgármestere úgy fogalmazott, hogy az idei év a tervezések és a fejlesztések éve lesz…”

2008.06.11.
Közbeszerzési pályázatokat írt ki az MNV – Origo.hu
,,Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. összesen mintegy 1,4 milliárd forintos költségkerettel közbeszerzési eljárásokat írt ki a saját kezelésében lévő állami tulajdonú ingatlanok tisztántartására, parlagfű-mentesítésére, őrzésére, illetve eseti jelleggel a veszély- és kárelhárítási, karbantartási, felújítási munkálatainak elvégzésére…”

2008.06.11.
Magyar villamosenergia-tőzsde: megvan a rendszerszállító – VG.hu
,,A magyar villamosenergia-tőzsde létrehozása jelentős szakaszhatárhoz érkezett: a HUPX ZRt. által 2007. augusztusában az azonnali áramkereskedési rendszer beszerzésére kiírt pályázaton eredmény született…”

2008.06.11.
Ismét a Navigator a befutó – Computerworld.hu
,,A Navigator Informatika Zrt. nyerte az Antenna Hungária informatikai rendszerének üzemeltetésére kiírt pályázatot. A közel egymilliárd forint értékű tender győztesét három pályázó közül választották ki. A három, illetve további egy évre szóló megbízás ezer felhasználót és negyven szervert érint…”

2008.06.11.
A Csend Napja – 170 költemény a sírvers-pályázatra – Népszava.hu
,,A ‘Kőbe vésett köszöntő’ című epigramma-pályázatra eddig több mint 170 sírvers érkezett, az interneten pedig 15 ezren szavaztak kedvenc pályamunkájukra. A sírvers-pályázat eredményét vasárnap hirdetik ki a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben, a Csend Napján – közölte a Budapesti Temetkezési Intézet sajtóreferense kedden. Pénzes Kristóf tájékoztatása szerint a temetkezési vállalat május közepén hirdette meg pályázatát, amelynek keretében arra kérte a pályázókat, hogy írjanak sírverseket egy-egy nyugatos szerző sírjára…”

2008.06.11.
Uniós pénzből épülhetnek a sztrádák – Origo.hu
,,Kedvezően fogadták a brüsszeli döntéshozók az uniós támogatásra pályázó három autópálya-projekt tervét – tudta meg a Világgazdaság. A Közlekedésfejlesztési Integrált Közreműködő Szervezet (KIKSZ) igazgatója, Kende Gábor elmondta: azért invitálták Bécsbe az Európai Bizottság Magyarországért felelős részlegének döntéshozóit és a projektgazda Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-t (NIF), hogy a beruházásokat az EU döntéshozói mielőbb megismerjék, és felgyorsítsák az elbírálás folyamatát…”

2008.06.10.
SEE program: sietni kell a beadással – Vg.hu
,,Június 13-án hajnali 4 óráig várják a pályázatokat a Délkelet-európai Transznacionális Együttműködési Program (SEE) kiírására. Az EU kohéziós politikájának harmadik pillérét képező európai területi együttműködés keretében meghirdetett program a kohézió, a stabilitás és a versenyképesség erősítését szolgálja a transznacionális együttműködés fokozásával, az integráció növelésével, valamint a fenntartható fejlődés biztosításával…”

2008.06.10.
7,5 millió forintos tankönyvcsomag a kisiskolásoknak – Mno.hu
,,Hét és fél millió forint értékű tankönyvcsomagot és 2,5 millió forint készpénzt adott át az Apáczai Kiadó a pályázaton indult rászoruló kisiskolásoknak – adott tájékoztatást az Élőlánc a kisiskolákért mozgalom kedden. A pályázat kiírásában közreműködő mozgalom az Apáczai Kiadóval, valamint a Magyar Nevelők és Tanárok Egyesületével közösen írt ki tendert 2000 fő alatti településen működő kisiskoláknak tankönyvtámogatásra…”

2008.06.09.
Ismét T-Mobile szélessávpályázat három hazai egyetemen – Prím.hu
,,Az elmúlt évben a T-Mobile három jelentős egyetem számára meghirdetett pályázattal az oktatási intézmények és tanulóik számára lehetőséget biztosított kreatív ötletek kidolgozására, a mobilinternet oktatási célú felhasználására. A T-Mobile a sikeres első alkalom után hagyományt teremtve MobilNet II. címmel ismét mobilszélessáv-pályázatot hirdet a Budapesti Corvinus Egyetemen, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen és a Magyar Képzőművészeti Egyetemen…”

2008.06.09.
Idén 211 közoktatási intézmény nyerte el az Ökoiskola címet – Hírtv.hu
,,Az Ökoiskola cím elnyerésére minden magyarországi közoktatási intézmény pályázhat. 2007-ig 272 iskola nyerte el az Ökoiskola címet. A környezettudatos gondolkodás terjedését mutatja, hogy a 2007. december 17-én kiírt pályázatra 211 iskola jelentkezett. A pályázaton minden intézmény teljesítette a feltételeket, így majdnem megduplázódott az ökoiskolák száma Magyarországon…”

2008.06.09.
Pulitzer-díj diákújságírók számára – Hírtv.hu
,,Összesen mintegy kétmillió forinttal támogatják a fiatal tehetséges diákújságírókat a Pulitzer Szülővárosának Díj adományozásával. A pályázatra beküldött, már nyomtatásban vagy online médiumban megjelent újságcikkeket neves zsűri bírálja…”

2008.06.06.
Lakásfelújítási program: özönlenek a kérelmek – Vg.hu
,,Egyre többen pályáznak az Új Magyarország Lakásfelújítási Programra: június 5-ig összesen mintegy 1800 lakásra vonatkozó pályázat érkezett be – jelentette be Jauernik István, az Önkormányzati Minisztérium államtitkára a program nyíregyházi sajtótájékoztatóján…”

2008.06.06.
66 pályázat 26 milliárd forintra – Unióspénz.hu
,,Összesen 66 gyógy-idegenforgalmi és egészségturisztikai projekt megvalósításához, 26 milliárd forintnyi támogatást igényeltek idáig a beruházók az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében – jelentette ki az önkormányzati tárca turisztikai szakállamtitkára Egerszalókon…”

2008.06.06.
Meghosszabbította az MFB az ösztöndíj pályázatának jelentkezését – Vg.hu
,,A nagy érdeklődésre tekintettel június 15-ig meghosszabbította az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt.. a Mentor Program ‘Praktikum Ösztöndíjának’ jelentkezési határidejét. Erre azok a fiatalok jelentkezhetnek, akik a felsőfokú tanulmányaik második évfolyamát befejezték és pénzügyi, gazdasági területen tanulnak…”

2008.06.06.
Nyertes K+F pályázat a Debreceni egyetemen – Tőzsdefórum.hu
,,A Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok, valamint informatikai vállalkozások részvételével Informatikai Kutató-fejlesztő Központ alakult meg Debrecenben. A Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP-2007-1.1.2) keretében meghirdetett pályázaton a kutató-fejlesztő központ 2 milliárd forint összértékű pályázata a nyertesek között szerepel…”

2008.06.05.
Újabb lehetőségek a pólusvárosoknak – Piacésprofit.hu
,,Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében két olyan pályázat is megjelent május 30-án, amely a gazdaságfejlesztés regionális központjait, a pólusvárosokat erősíti. A klaszterekbe tömörült vállalkozások és egyéb szervezetek a klasztermenedzsmentet támogató tevékenységekre pályázathatnak. A keretösszeg 6,45 milliárd Ft, melyből egy-egy klaszter 5-250 millió Ft támogatást kaphat. A pólus-, illetve társpólus-városok önkormányzatai számára kiírt Agóra pályázat kerete pedig 9,1 milliárd Ft, melyből pályázatonként 1-1,75 milliárd Ft támogatás nyerhető el…”

2008.06.05.
Átadták a Nemzeti Minőségi Díjakat – Gondola.hu
,,Kiss Péter, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter csütörtökön átadta a 2007. évi Nemzeti Minőségi Díjat a Parlamentben. A pályázat célja a minőségügy területén kiemelkedő eredményt felmutató termelői, szolgáltatói, vagy közszolgáltatói tevékenységet végző szervezetek tevékenységének elismerése. Kis- és közepes méretű termelő vagy szolgáltató szervezet kategóriában a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. kapta meg a Nemzeti Minőségi Díjat…”

2008.06.05.
Antenna: ismét a NAVIGATOR-t választották – Tőzsdefórum.hu
,,A NAVIGATOR Informatika Zrt. nyerte az Antenna Hungária informatikai rendszerének üzemeltetésére kiírt közel egymilliárd forint értékű tenderét. A megbízás, három, illetve további egy évre szól, hozzávetőleg ezer felhasználót és 40 szervert érint. A NAVIGATOR tevékenysége az általános informatikai rendszerüzemeltetés mellett kiterjed az Antenna Hungária informatikai WAN hálózatának üzemeltetésére, illetve az SAP BC-s üzemeltetésre is. A tender győztesét 3 pályázó közül választották ki az ár, a műszaki felkészültség és szakértelem, illetve a referenciák, a vállalt határidők és a rendelkezésre állás alapján…”

2008.06.05.
Újabb pályázat a Sweet Pointra – Origo.hu
,,Noha még nem zárult le a május elején hirdetett első pályázat, a Sweet Point Édesipari Zrt. felszámolója új felhívást jelentetett meg a társaság dunakeszi üzeme gépeinek és berendezéseinek, valamint a tulajdonában lévő vagyonértékű jogok (márkanév, védjegyek) értékesítésére – értesült a Napi Gazdaság. Az első kiírásra egy pályázat érkezett, annak értékelése folyamatban van, de egy jó ajánlatban bízva a felszámoló újra megjelentette a kiírást a Cégközlöny legfrissebb számában…”

2008.06.05.
Akadálymentesítés – nem érkezett elég pályázat, így maradt pénz – Stop.hu
,,A Dél-alföldi Regionális Operatív Program keretében akadálymentesítés elvégzésre is pályázhattak az önkormányzatok. A rendelkezésre álló pénz 1 milliárd forint volt. A kiírásra 108 igény érkezett be a településekről…”

2008.06.03.
2300 új munkahely jön létre – Piacésprofit.hu
,,Csaknem 2300 új munkahely létesítését vállalták a sikeres pályázók, az idei 2,426 milliárd forint összegű támogatási keret egészét jóváhagyták részükre. Az új munkahelyek létrehozását már régóta támogatja a Munkaerőpiaci Alap, évente váltakozó összeggel…”

2008.06.03.
Külföldi oktatói továbbképzéseket támogat az unió – Hírtv.hu
,,Az egész életen át tartó tanulás jegyében hirdet az oktatók készségeinek fejlesztésére pályázatot az Európai Bizottság a Tempus Közalapítvány segítségével. A program külföldi szakmai kurzusokon való részvételhez nyújt ösztöndíjat. A program célja az oktatók készségeinek fejlesztése, a szakmai kompetenciák javítása nemzetközi környezetben…”

2008.06.03.
A balatoni térség külön pályázatot kapott – Napi.hu
,,Fokozott érdeklődés jellemezte az idei, komoly turisztikai vonzerővel bíró rendezvények támogatási pályázatait – derül ki az Önkormányzati Minisztériumnak a parlament számára készített tájékoztató anyagából. Az első kalapból a nemzetközi, országos érdeklődésre számot tartó események szervezői pályázhattak támogatásra. A szaktárca a Nemzeti Kulturális Alappal közösen jegyezte a kiírást, ennek keretösszege 400 millió forint volt, amelyhez a turisztikai célelőirányzatból további 200 millió forint finanszírozás járult. Tavalyhoz képest 100 millió forinttal emelkedett a támogatási keret…”

2008.06.03.
Bűnmegelőzési program Nyíregyházán – MNO.hu
,,Közös pályázat eredményeként 11 millió forintot költött bűnmegelőzésre Nyíregyházán a rendőrség és az önkormányzat – közölte Szepesi István szabolcs-szatmár-beregi főkapitány sajtótájékoztatón kedden a nyírségi nagyvárosban…”

2008.06.02.
Több mint 40 milliárdnyi uniós pénz jut fejlesztése – Fn.hu
,,Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretében hétfőn megjelent 5 új pályázattal több mint 40 milliárd forint jut a magyar vállalkozásoknak kutatás-fejlesztésre és innovációs célokra – közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ)…”

2008.06.02.
Színes ruhába öltöztetik a parkolóórákat Budapesten – Nlcafé.hu
,,A FORMABONTÓ néven futó pályázaton, fiatal képző- iparművészek pályamunkáit várják a szervezők. Városdekorációs művészeti pályázattal rukkolt elő az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt. A város dekorációs művészeti pályázat lényege, hogy az utcán használatban lévő parkoló automaták külsejét úgy változtassák meg, hogy a megújult, „színes ruhát öltő” automaták a főváros látványos színfoltjaivá váljanak…”

2008.06.02.
Mától mintegy 50 milliárd forint vár gazdára – Unióspénz.hu
,,Megkezdődött az év hatodik hónapja, s éppen írja ki a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) a legújabb, kutatás-fejlesztési tevékenység támogatására szolgáló uniós pályázatokat. Az NFÜ szerint A 2004-2006-os fejlesztési időszakhoz képest az új kiírások jelentős egyszerűsítéseket tartalmaznak, de nézzük, miről is van szó!…”

2008.06.02.
Új pályázatok a fiatalokért – Origo.hu
,,Az Agóra Pólus program célja az egész életen át tartó tanulás támogatása – a 21. század igényeinek megfelelő, korszerűen felszerelt, oktatási, kulturális, képzési és szabadidős funkciókat egyaránt ellátó – térségi közösségi központok felállításával. A 9 milliárd forintos támogatás segítségével létrejövő intézményekben a látogatók interaktív módon ismerhetik meg a város felsőoktatásához és gazdaságához szorosan kötődő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük